kennel Mörkömurinan

Mervi Reinikka
Muhos
Finland

mervi.tervo(a)
gmail.com

050-5891589/Mervi

Päivitykset

6.6.2018 Pentuja -> suunnitelmia
9.11.2017 Pentuja -> suunnitelmia
2.11.2017 Pentuja -> suunnitelmia
2.11.2017 muokattu sieltä sun täältä


Chevy ja Sulo

Matrica Medaus Kvapas "Chevy"

Mörkömurinan Muumipeikko "Sulo"

Neljäs eli "Jäätelö" pentueemme, syntyi 12.7.2010 yhdistelmästä "Chevy" (Liettuan tuonti, kasvattaja Regina Vaitkunskiene, omistaja tyttäreni Lotta Tapionkaski-Jaskari) & "Sulo".

Chevyn synnytys eteni hienosti ja tuli kunnon polttoja. Ensimmäinen pentu teki kauan tuloaan ja se oli tulossa perätilassa, takajalat edellä. Pentua ei saatu kuitenkaan ulos kotikonstein ja taas oli matka keisarinleikkaukseen. Eläinlääkäri totesi pennun olevan erittäin suuri ja koska se oli ollut pitkään synnytyskanavassa, oli odotettavissa, ettei se ole enää hengissä. Pentu saatiin vedettyä ulos, mutta se oli jo menehtynyt. Kyseessä oli valtavan kokoinen brindle uros. Chevy sai hoitaa kuitenkin pentua ennen leikkausta, mikä edistikin sen hoitoviettiä leikkauksen jälkeen.

Leikkauksella syntyi 6 pentua; 1 fawn uros, 1 fawn narttu, 2 brindle urosta ja 2 brindle narttua.

Fawn uroksen hengitys rohisi kovasti keuhkoissa olevan nesteen takia, eikä parin ensimmäisen päivän tehohoito auttanut asiaa vaan se sai nukkua emän ja pentuesisarusten viereen ikuiseen uneen. Olimme siis menettäneet pentueesta 2 pentua, mutta suru ei siihen loppunut. Brindle narttu oli parin viikon ikäinen kun se sai maitoa keuhkoihin ja keuhkotulehduksen. Tehohoidimme sitä kotona antibioottipistoksin ja nesteytyksellä. Viikon tehohoidon jälkeen pennun kunto huononi huomattavasti ja niin eläinlääkäri nukutti sen ikuiseen uneen…

Pentueeseen jäi jäljelle neljä reipasta, tomeraa ja aivan ihanaa pentua.

Pentueen jälkeen Chevyllä puhkesi pahat iho-ongelmat ja testeissä löytyi useita allergiaa aiheuttavia asioita, niin ruoka kuin ulkoisia tekijöitäkin. Valitettavasti tällaisista ongelmista ei tiedetty ennen pentuja. Allergioiden vuoksi Chevyä ei käytetä enää jalostukseen.

Pentueesta Tarja jäi kotiin ja muut kolme matkasivat uusiin koteihin ja ovat niissä hämmästyttäneet ja kummastuttaneet omistajiaan :) Kaikki neljä ovat oikein perusranskiksia; touhukkaita tuhnukuonoja joilta ei aivan heti virta lopu. Valitettavasti yhdellä pennuista on jonkin verran myös iho-ongelmia ja niihin on jouduttu hakemaan apua kortisonista.

MM Kinuski Tuutti

MM Vanilija Eskimo

MM Lakritsi Kingis

MM Salmiakki Super

Pikku Jätskit

Mörkömurinan Lakritsi Kingis "Laku"

Mörkömurinan Kinuski Tuutti "Tarja"