kennel Mörkömurinan

Mervi Reinikka
Muhos
Finland

mervi.tervo(a)
gmail.com

050-5891589/Mervi

Päivitykset

6.6.2018 Pentuja -> suunnitelmia
9.11.2017 Pentuja -> suunnitelmia
2.11.2017 Pentuja -> suunnitelmia
2.11.2017 muokattu sieltä sun täältä


Doris ja Elmo

Doris & Elmo

Kolmas ranskanbulldoggipentueemme syntyi 19.5.2009 yhdistelmästä Mörkömurinan Eka Vekara "Doris" x Escartos's Radec "Elmo".

Doriksen kanssa yritettiin kovasti luonnollista kotisynnytystä, polttoja tuli hyvin, pentu tuntui synnytyskanavassa, mutta jostain syystä, pennut eivät alkaneet syntymään ja poltot alkoivat hiipumaan. Pennut syntyivät keisarinleikkauksella; 2 urosta ja 3 narttua. Kaikki fawn värisiä.

Kun pennuille lähdettiin antamaan kiinteää ruokaa, yhden pennun suolisto lakkasi toimimasta. Onneksi parafiiniöljy ja antibioottikuuri ratkaisivat asian hetkessä ja selvittiin pelkällä säikähdyksellä. Tämän tapauksen johdosta pentujen varaajat, eivät uskaltaneet pentua ottaa ja onneksi niin, koska pentu jäi tyttärelleni sijoitukseen ja on todella upea ja terve neiti!

Hieman ennen luovutusta koko pentueella todettiin hilsepunkki. On edelleen arvoitus mistä tartunta tuli, mutta onneksi ongelmasta päästiin Stronghold kuurilla. Ensimmäinen Stronghold annettiin meillä ennen luovutusta, jatkohoidon hoitivat uudet kodit. Kiitos kaikille Puhilaisten omistajille! Olette aivan ihania!

Vuoden iässä tehty sydänkuuntelu meni muiden pentujen osalta hyvin, mutta Martilla (MM Möhköfantti) todettiin sivuääni. Sydänultrassa löytyi keuhkovaltimon ahtauma, mikä on vakava sydänvika. Lääkitys aloitettiin heti ja se onkin auttanut Marttia merkittävästi. Montaa vuotta Martille ei annettu elinikää, mutta Martti elelee edelleen Sulon kanssa normaalia arkea. Vuosittaiset kontrollit kuuluvat kuvaan ja lääkitystä lisätään tarpeen mukaan. Suvussa ei ole tiedossa tällaista ongelmaa, joten kyseessä on todennäköisesti sikiöaikainen kehityshäiriö.

Noin kolmen vuoden iässä Unna (MM Neiti Nasu) alkoi oireilla takaosaansa. Kipuja ei ollut, mutta oli lievää horjumista ja oli aihetta epäillä, että jotain olisi vialla. Magneettikuvissa Unnan selkäytimestä löytyi pieni kysta. Leikkaus olisi mahdollinen, mutta koska Unnan elämä on täysin kivutonta eikä oireet ole sellaisia, että päätöksiä pitäisi tehdä nopeasti, leikkaamaan ei ole vielä lähdetty. Unna touhuaa ja leikkii Malla-siskon kanssa aivan kuten aina ennenkin, elellen omassa pienessä onnellisuuskuplassaan :D

Muutoin Puh-pentue on ihana pentue. Luonteet ovat olleet aivan huikean hienoja. Vaikka pentujen emä Doris on pienikokoinen n. 9kg ja isä on todella suurikokoinen lähes 20kg, ovat pennut kaikki rotumääritelmässä eli aikuispainoiltaan 8-14kg.

MM Nalle Puh

MM Möhköfantti

MM Neiti Nasu

MM Hunajainen

MM Pikku Ruu

Pikku Puhilaiset

Mörkömurinan Möhköfantti "Martti"

Mörkömurinan Neiti Nasu "Unna"

Mörkömurinan Hunajainen "Kerttu" ja "Unna"

Mörkömurinan Pikku Ruu "Mini"