kennel Mörkömurinan

Mervi Reinikka
Muhos
Finland

mervi.tervo(a)
gmail.com

050-5891589/Mervi

Päivitykset

6.6.2018 Pentuja -> suunnitelmia
9.11.2017 Pentuja -> suunnitelmia
2.11.2017 Pentuja -> suunnitelmia
2.11.2017 muokattu sieltä sun täältä


Pulla ja Paavo

Fii-Biin Tirlittan "Pulla"

Vantteran Bobber Boy "Paavo"

Toinen ranskanbulldoggipentueemme (Muumit) syntyi 19.4.2008.

Synnytys käynnistyi normaalisti, Pulla ponnisteli kovasti, pentu tuntui synnytyskanavassa useita tunteja, mutta sitten täytyi luovuttaa ja lähteä keisarin-leikkaukseen.

Pentuja syntyi neljä brindleä pentua, yksi narttu ja kolme urosta. Pennut olivat isokokoisia (350g), eivätkä olisi sopineet syntymään normaalisti.

Kaikki pennut olivat väriltään brindlejä. Valitettavasti narttupennulla oli kitalakihalkio ja se sai nukkua ikuiseen uneen muutaman tunnin ikäisenä. Narttupennun menettäminen oli suuri suru, mutta lisää surua oli tiedossa… pian jouduimme lopettamaan myös yhden urospennuista. Noin 1 vrk ikäisenä huomasimme, ettei pentu kakkaa ollenkaan ja se oksentelee. Maha oli kivikova eikä suolisto toiminut. Eläinlääkäri joutui tyhjentämään mahalaukun ruiskulla vatsanpeitteiden läpi, mutta pennun kunto huononi nopeasti ja annoimme Pullan hyvästellä pennun. Pulla otti pennun etutassujen väliin, puhdisti sen huolellisesti ja painoi päänsä sen ylle. Oli siinä hetken, huokaisi ja käänsi pennulle selkänsä ja otti terveet pojat hoiviinsa. Tämän jälkeen pentu sai liittyä sisarensa seuraan autuaammille metsästysmaille.

Onneksi pentueeseen jäivät erittäin terveet ja vahvat jässikät

MM Muumipeikko

MM Nuuskamuikkunen

 

Pikku Muumit

Mörkömurinan Muumipeikko "Sulo"

Mörkömurinan Nuuskamuikkunen "Pablo"